Zwarte piet, voel jij je aangesproken!

Waar gaat het allemaal toch om!

Zwarte piet, wat is het toch een spannende tijd. Als kind ben je er al weken mee bezig. Sinterklaas komt er weer aan met zijn stoomboot. De pakjes die worden ingepakt door de zwarte pieten. Er is geen kind die naar een zwarte piet kijkt en denkt, “goh ook raar die lijkt op mijn donkere buurman. Want laten we eerlijk zijn, zwarte pieten hebben een totaal ander uiterlijk. Maar misschien voelen de tegenstanders van zwarte piet zich aangesproken!

De discussies lopen steeds verder op, want Nederland gaat er in mee. De pieten gaan we veranderen en worden veeg pieten en het krulletjes haar gaat weg, en de rode lippen. Prima, probleem opgelost, nee helemaal niet. Het probleem is niet opgelost want ook dit is niet goed. De veeg pieten mogen ook niet en nu gaat het zover dat de intocht in Zaanstad misschien niet door kan gaan. De rechter moet nog uitspraak doen.  (Bron)

Er zijn zoveel ergere dingen in Nederland.

Wat ik me moeilijk kan voorstellen is dat er dus een groep mensen zijn die een kinderfeest willen veranderen. Er zijn zoveel ergere dingen in Nederland die onze aandacht zouden kunnen gebruiken. De armoede onder de mensen, kinderen die geen sinterklaas feest kunnen vieren omdat er geen geld is. Deze gezinnen zien erg op tegen de feestdagen. De oudere mensen die alleen zijn met de feestdagen, want rond die tijd voel je dat extra erg. Kinderen die niet bij hun ouders kunnen wonen omdat er persoonlijke problemen zijn in het gezin.
Maar de groep mensen die tegen zwarte piet zijn, die vinden hun protest belangrijker als een figuur met pruik op en een zwart geschminkt gezicht. 

zwarte piet

Veeg pieten

Als het dan zo een groot probleem is voor de groep die tegen zwarte piet is, laten we dan tot een besluit komen, en de veeg pieten zijn een prima oplossing. De krulletjes pruik kan ook weg, geen probleem. Sluit een overeenkomst zodat het feest gewoon weer verder kan gaan zonder demonstraties, ruzies en discussies. Laten we ons druk maken over de problemen die er werkelijk iets toe doen. Geef de kinderen hun feest terug en wordt eens een keer volwassen, dan je druk te maken over dingen die zo onbenullig zijn. Het probleem is immers zo groot als je het zelf maakt. 

Nog een filmpje van deze zwarte piet hater, wij zetten dit filmpje niet online, we laten de keus over aan de mensen die het willen zien. De uitspraak van de rechtbank reactie. 

Lees ook eens….

Drie – dimensionale puzzel 44 stuks voor onder de 5 euro

Reageer op dit artikel

Leuk! reageer op het artikel

  Aanmelden  
Abonneren op