Winkelen en gezelligheid

Winkel jij nog wel eens in de stad!

Winkelen en gezelligheid, dat is toch iets wat echt samen hoort te gaan. Maar het winkelen is niet meer wat het geweest was. Nu ga je de stad in en kom je verschillende panden tegen die leeg staan. Winkels die gestopt zijn en dan zit er een 1 euro winkeltje voor in de plaats. Het is gewoon anders, niet meer als 10 jaar geleden. 

Als kind weet ik nog, samen met mijn ouders Zaterdag de stad in. Je ging natuurlijk naar V&D, want daar kon je goedkoop toch lekker eten. Mijn vader en moeder gingen altijd de markt op voor de wekelijkste vis, wat je dan zondag lekker kon opeten met z’n allen. Het was ook echt druk in de stad, het leefde, vol van gezelligheid. 

Winkelen en gezelligheid

Winkelen en gezelligheid

Online, zo onpersoonlijk

Waarom staan er regelmatig winkeltjes leeg? De huur die per maand moet betaald worden is veel te hoog. En dan de concurrentie online. Er is zoveel keus om online van alles te kopen. Denk maar aan Bol.com, die verkocht eerst boeken en cd’s. Nu hebben ze praktisch alles. En voor de drukke mens is het natuurlijk heerlijk, als je moe thuis komt van je werk, dat je lui op de bank iets online kan bestellen. Je hebt het immers de volgende dag al in huis. Het is een stuk onpersoonlijker geworden, niet meer gezellig met het gezin door de straten van je stad wandelen, door weer en wind. 

Nou ben ik zo een persoon die denkt, hoe zou het over 20 jaar zijn, hebben we dan geen stad meer? De oudere generatie gaat nog regelmatig de stad in, ze vinden het eng om online spullen te kopen. De oudere generatie koopt liever het product nog in de winkel, en houden nog van de stad, ze bestellen nog regelmatig een bak koffie bij een eetgelegenheid. De jongeren die zie je zodra het mooi weer wordt. Als in de lente de eerste zonnestralen zich laten zien, dan is elk terras bomvol, en de stad heeft weer de drukte van vroeger.

De goede oude tijd

Natuurlijk veranderd alles, en je zal zeker nog wel steden hebben in Nederland waar het ontzettend leuk is om te winkelen. Vandaar ook mijn nieuwsgierigheid. Zou het geweldig vinden als je hieronder wil reageren. Woon jij in een stad, of ga je regelmatig naar een stad waar nog die gezellige zweer is te vinden? Weet zeker dat ik daar dan ook snel een kijkje ga nemen. Lekker ouderwets winkelen en gezelligheid. 

Wist jij trouwens al dat V&D weer terug is!!!!  Jawel, ook als online winkel 

Lees ook eens

1
Reageer op dit artikel

Leuk! reageer op het artikel

  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marianne

Hoi, mijn stad is nog steeds erg druk en gezellig, Amsterdam!