Perfect slapen in 7 stappen

Slapen het is zeker niet vanzelf sprekend.

Perfect slapen, jij!! Wie kent het niet, slecht slapen. We maken het allemaal wel mee in ons leven, bij de ene persoon is het tijdelijk, maar bij de andere is het blijvend.
Wat kan je er aan doen? We piekeren gewoon te veel. We hebben het te druk in ons leven.

Hieronder een lijst van de meest voorkomende probemen waar we over piekeren.

  • Piekeren over de kinderen
  • Piekeren over werk
  • En natuurlijk over geld
  • Niet te vergeten je relatie

De vier bovenstaande voorbeelden die bepalen soms ons leven. En hoe je ook probeert om dit te veranderen het lukt gewoon niet.

Geen wondermiddel

Helaas is er geen wondermiddel. Het slaapprobleem heeft te maken met meerdere kleine problemen. Het niet kunnen inslapen, meerdere keren wakker worden op een nacht, enz
Wat kan je doen om deze problemen aan te pakken? Niet meer piekeren maar dat is gemakkelijker gezegt dan gedaan.

Een oplossing tegen slaapproblemen kan alleen effectief zijn als het zich richt op de hele dag. Wat je overdag (en zelfs in de ochtend) doet bepaalt namelijk hoe je de avond erop slaapt. Dit heeft te maken met de juiste aanmaak van hormonen en de ‘instelling’ van je biologische klok. Je kunt ’s avonds liters warme melk drinken, uren naar rustgevende muziek luisteren en alle hulpmiddelen uit de kast halen, maar als je overdag geen goede basis heb gelegd blijft het zwemmen tegen de stroming in.

perfect slapen

Perfect slapen

De oplossing ligt altijd bij jezelf


Om slaapproblemen echt op te lossen moet je de echte oorzaken bij de wortel aanpakken. Hierbij gaat het om:

– het afrekenen met ‘slaapangst’;
– het aanmaken van de juiste hormonen op het juiste moment;
– het herstellen (en versterken) van de natuurlijke schommeling van je lichaamstemperatuur;
– het juist ‘instellen’ van je biologische klok om een ‘slaapgolf’ te ontwikkelen.

Je raadt het al:  er is geen magische pil, kussenspray of andere ‘oplossing’ die dit voor je gaat doen. De oplossing ligt altijd bij jezelf. Mijn 7-stappen methode helpt je om terug te gaan naar je ‘fabrieksinstellingen’ en goed slapen weer vanzelfsprekend te maken.

 

Herken jij jezelf in het bovenstaande stuk, dan blijft er weinig over dan het gewoon te doen. Met mij gaat het gelukkig nu erg goed. Ik slaap weer netjes 7 uurtjes per dag.
De volgende ochtend wordt ik uitgerust wakker en kan ik de dag weer aan. Geen vermoeide ogen meer en geen futloos gevoel de hele dag. En mijn man is ook blij, hij zei van de week nog, “lieverd je bent gewoon een ander mens geworden”. En ik snap wat hij bedoeld want hij was vaak de persoon die het zwaar te verduren had omdat ik zo geïrriteerd was.

 

Bestel het perfect slapen in 7 stappen. Het werkt echt.

Reageer op dit artikel

Leuk! reageer op het artikel

  Aanmelden  
Abonneren op