Nederlanders gezond.

Bemoeien met ons leven.

Nederlanders gezond! Wat vindt jij ervan dat de regering met ons leven gaat bemoeien? Ze willen dat we gezonder gaan worden. We roken en drinken te veel en we zijn te dik. We leven toch in een vrij land en mogen we dan niet zelf kiezen of we roken, drinken of dik willen zijn. De sigaretten worden weer duurder. Veel producten in de supermarkten worden aangepast door de suiker te verlagen. Er mag bijna geen reclame meer gemaakt worden voor bier en ga zo maar door. 

Nou kan je denken, geweldig wat een goede instelling van de regering. Maar hoe ver gaat dit eigenlijk door. Waar stopt het. Mag je straks niet meer roken en drinken in je eigen achtertuin omdat de buren er overlast van ondervinden. En dan gaan we er even vanuit dat het een warme zomerdag is en je 1 koud biertje aan het drinken bent puur voor de gezelligheid.
Minister Blokhuizen die gaat voor ons bepalen wat we wel en niet mogen eten. Straks zijn er ministers die vinden dat we elke dag moeten gaan sporten, of je moet verplicht elke dag een appel of ander stuk fruit eten. 

Nederlands gezond

Nederlanders gezond

Draait om geld.

Natuurlijk is het belangrijk dat mensen gezond leven. En is het zo slecht om een paar keer in de week een wijntje of biertje te drinken, of een lekker frisdrankje met veel suiker. Alles wat we teveel doen is slecht voor je gezondheid, maar dat weten we ook allemaal wel.
De rede dat we gezonder moeten gaan leven dat draait om geld, er zijn teveel mensen met gezondheid problemen door het roken, drinken en overgewicht. Het kost de staat behoorlijk wat geld en dit moet worden aangepakt. Maar wat gaat het kosten als veel mensen langer blijven leven. Ouder worden komt met gebreken dat weten we allemaal. Waar gaan die mensen allemaal wonen, en wie betaald dat allemaal?  Nederlanders gezond, is dat een onderwerp voor de overheid, zijn er niet duizenden zaken die aandacht verdienen maar niet krijgen. 

Samenvatting.

Laten we voorzichtig zijn met wat we laten gebeuren in ons land. Maar wat zouden we er aan kunnen doen? Laten we dan maar hopen dat het niet te ver gaat allemaal en dat we straks niets meer te zeggen hebben.

Vrijheid van meningsuiting betekenis:  mensenrechten: grondwettelijk recht om in alle vrijheid, dus zonder voorafgaand toezicht, in welke vorm dan ook gedachten en gevoelens te openbaren.
Gevonden op https://www.juridischwoordenboek.be?zoek=vrijheid van meningsuiting
Misschien denkt je, dat ik overdrijf,   op het journaal noemen ze het bemoeienis, en dat is ook wel goed omschreven. Minder roken, drinken en beter eten, daar kunnen we mee akkoord gaan, als het daar bij blijft, en niet dat ze straks ons tot meer keuzes verplichten.

Lees ook eens…..

 

Reageer op dit artikel

Leuk! reageer op het artikel

  Aanmelden  
Abonneren op