Geld verdienen met Affiliate marketing

Tips en uitleg, wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing, waarbij adverteerders hun partners (affiliates) geld betalen. Je krijgt dan betaald voor de gegenereerde verkopen of leads (denk aan lidmaatschappen of abonnementen), die jij als affiliate hebt aangeleverd.

affiliate marketing

Ik zal het proberen op een gemakkelijke manier te leggen. Je hebt een bedrijf, een netwerk en daar kunnen allemaal bedrijven zich bij aanmelden. Zie het bovenstaande plaatje. Aan de andere kant heb je de affiliates, (webmasters), deze sluiten zich ook aan bij dit bedrijf, netwerk. Aan beide kanten wordt een account aangemaakt, via het affiliate account kan je als webmaster materiaal zoals banners en andere mogelijkheden op je eigen website plaatsen. Als er via jou website dan een bezoeker op de banner, link klikt, en deze persoon doet een aankopen, dan krijg je als affiliate een percentage van het aankoop bedrag. 

Loop niet te hard van stapel

Wat ik als tip mee kan geven is dat als je begint met links, banners en leads op je website te plaatsen, zet er niet teveel neer. Hou het overzichtelijk en hou vooral bij wat je plaatst en waar op je website. Het komt namelijk regelmatig voor dat de bedrijven hun materiaal updaten, of de actie die ze hebben stopt. Als jij dan niet meer weet waar je de link of banner had geplaatst, dan wordt je website al snel een rommeltje. 

Wat ook een belangrijk punt is, plaats materiaal op je website wat goed past bij je site. Als je een website hebt die over baby’s gaat, plaats dan geen mobiel banners of links. Zorg er ook voor als je een bepaald product goed wil over laten komen voor je bezoekers, dat je er wat over weet te vertellen. Heb je bijvoorbeeld een blog, dan kan je er een heel artikel over maken. 

Hieronder een aantal affiliate bedrijven waar je bij kan aanmelden.

Awin
Bol.com
Daisycon
Tradedoubler
TradeTracker
Paypro

Lees ook eens 

Reageer op dit artikel

Leuk! reageer op het artikel

  Aanmelden  
Abonneren op