Cadeautjes met de feestdagen

Dure maanden komen eraan.

Cadeautjes met de feestdagen, het zijn dure maanden, we weten het allemaal. Hoe ga je als gezin hier mee om. Koop je al maanden van te voren goedkope cadeautjes, of koop je echt wat je kind op de televisie ziet. De speelgoed bedrijven spelen er natuurlijk op in. Je ziet de mooiste reclames voorbij gaan die inspelen op het kind zijn of haar fantasy. Wij weten als ouder dat alles er mooier er uit ziet dan het in werkelijkheid is. En als die bewuste pop die bijna alles doet wat een echte baby kan, over de honderd euro kost?

Cadeautjes met de feestdagen
Cadeautjes met de feestdagen

photo credit: Wytse Kloosterman _DSC7312.jpg via photopin (license)

Verplichtingen

De maatschappij die maakt het ons erg moeilijk. Een simpel regen sommetje. Je hebt 2 kinderen ; allebei een cadeau van 100 euro. Er dan nog een klein cadeautje van 25 euro en dan ben je maar liefs 250,- kwijt. Wil je de sint erbij hebben omdat je geen familie hebt met een grote witte baard. Huur sinterklaas 100 euro voor een half uurtje. Een hapje en een drankje erbij en dan kom je op een totaal van 400 euro voor een gezellig avondje. 

Wat is nu belangrijk

Je bent een bewust persoon en je kiest niet mee te gaan met de massa. Maar hoe verloopt dit in de praktijk. De cadeautjes hoeven niet zo duur te zijn. Je oom die wil vast wel sinterklaas spelen.  Je kind is hopelijk tevreden, en gaat trots op school zijn goedkopere cadeautjes laten zien.

Maar waar draait het nu om, zijn we vergeten dat het eigenlijk een familiefeest is. Gezelligheid is belangrijk met het gezin lootjes trekken. Piekeren over hoe je moet rijmen op het woord cadeau. Lachen met elkaar en dat ook doorgeven aan de kleinste die ook zien hoe leuk het kan zijn. Cadeautjes met de feestdagen zijn leuk maar het moet niet al weken van te voren een complete hel zijn. Laten we lief zijn voor elkander met de feestdagen die eraan komen.

Wil jij iemand een speciaal cadeautje geven en heb je geen idee wat? Wat dacht je van een vliegles. Je kan in deze tijd leuke cadeau’s verzinnen, maar wat is nu echt apart. En bundee jumpen vinden de meeste toch net iets te eng.
Een vliegles is zeker spannend en als je een avontuurlijk persoon wil verrassen dan is een vliegles toch echt een fantastische verassing.Kaartenhuis Kerstkaarten

Kijk eens bij de weggeefwinkel

 

Reageer op dit artikel

Leuk! reageer op het artikel

  Aanmelden  
Abonneren op